Naar Valencia

Ontdek de cultuur van Valencia

Taal

Valencia staat bekend als een zeer trotste stad, met bovendien zeer trotse inwoners. De historie en cultuur van Valencia wordt zeer gewaardeerd in de stad, wat vandaag de dag nog steeds goed te zien is. Zo spreken de inwoners nog steeds Valenciaans, naast het Spaans. In het verleden zijn verschillende pogingen gedaan om de taal definitief af te schaffen (zoals onder leiding van Franco), maar de bewoners hebben hier niet aan toegegeven. Resultaat is dat er tegenwoordig nog steeds veel Valenciaans wordt gesproken onder de stadsbewoners van Valencia.

Cultuur van Valencia

Vlag

Vlag van Valencia

Een ander typisch aspect de de cultuur van Valencia kenmerkt is de vlag. De naam van de vlag is: Senyera Coronada. Dat deze vlag voor de inwoners van Valencia veel betekenis heeft, blijkt uit de verschillende evenementen die worden georganiseerd. Elke keer is daar de vlag terug te zien. Daarnaast is de vlag vaker terug te zien, dan die van Spanje op veel belangrijke monumenten in de stad.

Logisch gevolg van de populariteit van de vlag is dat deze nu massaal wordt verkocht in een van de vele souvenirwinkeltjes in de stad. De verkopers zullen maar wat trots zijn om de vlag aan je te verkopen, waarbij je waarschijnlijk ook meteen wordt meegenomen in de geschiedenis van de stad.

Evenementen in Valencia

In een stad dat zo trots is op zijn cultuur, zal het je niet verbazen dat er in Valencia ook genoeg evenementen worden georganiseerd. Een van de bekendste evenementen in heel Spanje, en dus ook in Valencia, zijn de stierengevechten. Ondanks dat wereldwijd steeds meer kritiek over deze stierengevechten is ontstaan in de laatste jaren, wordt hier in Spanje nog steeds weinig van aangetrokken.

Aangezien het stierenvechten zo diep verankerd zit in de Spaanse cultuur wordt aan stoppen niet gedacht. In Valencia worden ook nog steeds stierengevechten georganiseerd, waaronder tijdens de populaire feestweek Las Fallas.

  • Bekijk hier onze pagina met alle informatie over evenementen in Valencia.

Kunst

 Een ander typisch aspect waar Valencia bekend om staat zijn de schilderijen van Joaquín Sorolla, de literatuur van Blasco, strips van Paco Roca en de rijstgerechten van de verschillende koks.

Tip: