Naar Valencia

Bezienswaardigheden in Valencia

Op zoek naar originele bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je bezoek aan Valencia? Op deze pagina vind je de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je stedentrip aan de stad.

Almudin

Almudin is een zeer indrukwekkende voormalige graanschuur, gebouwd in de 16e eeuw. Toentertijd was Valencia een zeer dichtbevolkte stad en de Almudin was toen gebouwd om de stad te voorzien van meel. Tegenwoordig wordt de Almudin daar natuurlijk niet meer voor gebruikt. Hedendaags wordt de Almudin namelijk gebruikt voor exposities.

Van buiten zal direct de indrukwekkende gotische architectuur van het gebouw je opvallen, in combinatie met de Middeleeuwse fresco’s. Daarnaast is in het gebouw het Paleontologisch Museum te vinden, zeker een bezoekje waard.

Lonja de la Seda

De Lonja de la Seda staat bekend als een van de meest indrukwekkende gotische bouwwerken van Europa. Het gotische bouwwerk vindt zijn oorsprong tussen 1483 en 1498 en is gebouwd naar een ontwerp van Peter Compte. Het gebouw beschikt over een rijke historie. Zo werden in de toren vroegere handelaren gevangengehouden als ze niet in staat waren om hun schulden af te lossen.

Het gebouwd beschikt in totaal over 3 delen. Buiten vind je het Salón de Contratación, de tuin en het Consolat de mar terug. Uiteraard is de Lonja de la Seda terug te vinden in de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Monasterio de San Miguel de Los Reyes

Klooster Valencia bezienswaardigheid

Het Monasterio de San Miguel de Los Reyes is een klooster dat is gebouwd op een plaats, waar vroeger een oude abdij stond. De stijl waarin het bouwwerk is gebouwd, doet een beetje denken aan het El Escorial, dat zich in de buurt van Madrid begeeft.

Het is eigenlijk best bijzonder dat het klooster vandaag de dag nog steeds bestaat. Nadat de stad het klooster in beslag heeft genomen, was het de bedoeling om het klooster te slopen. Uiteindelijk heeft het gemeentehuis het voor elkaar gekregen om dit te voorkomen.

Vandaag de dag is het klooster weer te bezichtigen, maar het heeft even geduurd voordat dat mogelijk was. Het gebouw was namelijk flink verslonsd, waardoor het een tijd heeft geduurd

Plaza de Toros

Plaza de Toros Valencia

Het Plaza de Toros is geïnspireerd door het fantastische Colosseum in Rome in haar oorspronkelijke design.  In 1850 is het Plaza de Toros ontworpen door de bekende Sebastien Monleon. Het oorspronkelijke plan van de Arena was dat deze klein zou worden. Heb je de Arena al gezien? Dan weet je dat dit aardig is mislukt. Je kan heel veel van de Arena vinden, maar het is in ieder geval niet klein. Bovendien is Plaza de Toros in een stuk betere staat dan het Colosseum.

Het Plaza de Toros is in zo’n goede staat dat het vandaag de dag nog steeds gebruikt kan worden. Zo worden hier tegenwoordig nog steeds concerten, stierengevechten en allerlei andere evenementen georganiseerd.

Puente del Real

Bezienswaardigheden - Puenta del Real

De Puente del Real is een must om gezien te hebben tijdens je bezoek aan Valencia. Dit is namelijk de oudste brug van de stad en echte hotspot om even een fotootje te maken. Naast het fotootje heeft de brug je natuurlijk nog meer te bieden. Vanaf de brug heb je namelijk een prachtig uitzicht over de omgeving van de stad en bovendien zie je de andere bruggen van de stad.

Daarnaast is het een aanrader om langs de brug de rivierbedding af te lopen. Je zal dan allerlei mooie plekken tegenkomen om een foto te maken. Daarbij kan je denken aan verschillende parken en het Paleis voor de Muziek.

Dit is een van de populairste wandelroutes van de stad. Ga vooral lekker zelf ontdekken waarom dat zo is!

Stadhuis van Valencia

Bezienswaardigheden Valencia

Het stadhuis van Valencia staat bekend als een van de bekendste gebouwen van de Spaanse stad en is dus echt een must tijdens je bezoek aan de stad. Het stadhuis is namelijk een imposant hoog gebouw, gebouwd rond 1700, op een prachtig plein.

Maak zeker even een fotootje bij de marmeren trap en daarna zou je een bezoekje kunnen brengen aan het Historische Museum of de Raadkamer. Beide activiteiten bevinden zich in het stadhuis.

Kortom, het stadhuis is een must-do om ieder geval gezien te hebben tijdens je stedentrip door Valencia. 

Torres de Serranos

Wist jij dat Valencia in het verleden volledig ommuurd was? Van deze muur om de stad is tegenwoordig nog weinig te zien. Wil je toch op zoek naar een deel van deze muur, dan moet je bij het Torres de Serranos heen. Dit is, samen met het Torres de Quart, het enige wat nog over is van de oorspronkelijke ommuring van de stad.

De toren werd vroeger nog gebruikt als onderdeel van een streng bewaakte gevangenis. Vandaag de dag is de toren echter gewoon te bezichtigen voor toeristen. Een bijzonder plekje als je wat mee wilt krijgen van de geschiedenis van de stad.

Hopelijk heb je leuke bezienswaardigheden ontdekt voor je bezoek aan Valencia. Wij raden je aan om er een aantal uit te zoeken en vervolgens uit te stippelen op een kaart, zodat je voor jezelf een leuke tour kan maken.

Andere leuke activiteiten om te doen: