Naar Valencia

Pleinen in Valencia

Op zoek naar leuke pleinen in Valencia om te bezoeken tijdens je bezoek aan de stad? Wij hebben de leukste pleinen in Valencia hieronder voor je op een rijtje gezet. Zeker een aanrader, want op deze plekken proef je echt de levendigheid van de stad.

Plaza del Mercado

Pleinen Valencia

Plaza del Mercado is een van de bekendste pleinen van de stad. Op het Mercado wordt al eeuwen lang handel gedreven. Tegenwoordig in winkeltjes en voorheen op een grote markt. Mercado Central is een van de meest opmerkelijke gotische gebouwen in de stad. Bovenop het gebouwen is een papegaai te vinden als boegbeeld voor de markt.

Het Mercado central staat tegenwoordig nog steeds bekend als een van de grootste overdekten markten ter wereld. Dagelijks komen hier ruim 15.000 bezoekers. Zeker een aanrader om hier eventjes doorheen te lopen.

Een ander gebouw dat je tegenkomt op het plein is La Lonja. Dit gebouw is tussen de 15e en 16eeeuw gebruikt en was voorheen een soort zakencentrum. In dit gebouw zijn nog veel kenmerken terug te zien, die kenmerkend zijn voor de Valenciaanse geschiedenis.

Plaza del Ayuntamiento

Het bekende plein Plaza del Ayuntamiento is een van de hotspots van de stad. Dit bekende toeristische plein ligt midden in het centrum van Valencia. Het is tegenwoordig niet meer terug te zien, maar op dit plein heeft zich in het verleden heel wat gebeurtenissen in de stad plaatsgevonden.

Om een voorbeeld te noemen heeft vroeger op dit plein het klooster van San Francisco en het paleis van Sultan Abu-Zeyt gestaan. Maar ook vandaag de dag is het ontzettend leuk om een rondje te lopen over het plein. Als je eenmaal op het plein bent aangekomen, is het namelijk onmogelijk om niet een tijdje te staren naar de prachtige gebouwen met karakteriserende gevels. Een aanrader voor iedereen tijdens je citytrip in Valencia!

Plaza de la Virgen

Pleinen Valencia

Vroeger heeft op de plaats van het Plaza de la Virgen een Romijns Forum gestaan, maar vandaag de dag is het plein wat minder indrukwekkend. Het plein valt een beetje weg bij de andere grotere pleinen in Valencia. Ondanks, of juist doordat, het plein wat kleiner is, is het er wel erg gezellig. Dit plein is een leuke plek om naar toe te gaan om gewoon even te ontspannen en een drankje of hapje te bestellen op een terrasje. Verder vind je op het plein een fontein, genaamd: Fuente del Aqua de la Acequla.

Rondom het plein vind je grote historische panden, wat het toch wel de moeite waard maakt om even een bezoekje te brengen. Let op, hou er wel rekening mee dat dit plein in de drukke zomermaanden extreem druk kan zijn. Het is nou eenmaal niet zo groot.

Tips: