Naar Valencia

Kerken in Valencia

Op zoek naar handige informatie over de verschillende kerken die te vinden zijn in Valencia? Hieronder hebben wij de kerken van Valencia voor je op een rijtje gezet, met handige informatie voor jou volgende bezoek aan de stad en alles dat je moeten weten over de kerken.

Cathedral de Valencia Y el Miguelete

De Kathedraal van Valencia Y el Miguelete is een zeer indrukwekkend bouwwerk om te zien. Van binnen is de kathedraal een lust voor het oog, waaronder het hoofdaltaar in de grote zaal. Van de buitenkant is de kathedraal pas echt uniek. Doordat het over de jaren heen veroverd is, zal je verschillende stijlen terugkomen in de kathedraal, waaronder, Gotisch, Moors en Romaans. Niet voor niks is dit een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.

Kathedraal van Valencia

Tip: je hebt de mogelijkheid om naar boven te lopen in de kathedraal. Vanaf daar zal je een mooi uitzicht hebben over de stad. Met 200 treden zal je ruim 50 meter opstijgen. Het kost bovendien bijna niks om de toren te bezoeken (rond de €2).

Adres:
Plaza de la Reina
46005 Valencia
Toegang €1-2, afhankelijk van leeftijd en groepen.
Naar de website

Iglesia y Torre de Santa Catalina

De kerk Santa Catalina stamt al uit de 14e eeuw. Pas sinds de 18e eeuw is de toren daarbij gebouwd. Dit is zeker een van de eye-catchers van de stad en een aanrader om eens te bezichtigen. Het is zeker leuk om een van de terrasjes uit te zoeken bij de kerk om onder genot van een prachtig uitzicht een drankje te nuttigen.

Adres:
Plaza Lope de Vega
46001 Valencia
Toegang kerk is gratis. Beklimmen toren: €1-2.
Naar de website

Toren in Valencia

Basilica de la Virgen de los Desamparados

De kerk Basilica de la Virgen de los Desamparados ligt op de gelijknamige Plaza de la Virgen. De basiliek is in de 17e eeuw gebouwd door: Diego Martinez Ponce de Urruana. Vertaald betekent de naam van de kerk: Basiliek van de Maagd van de Hulpbehoevenden. De kerk is ontstaan na de pestplaag, met als doel om de stad in de toekomst bescherming te bieden.

Dat de maagd veel betekenis voor de stad heeft blijkt uit de feestdag op de tweede zondag van mei. De eerste festiviteiten worden op zaterdag al ingevuld met festiviteiten, maar op zondag is de echte feestdag. Dan wordt het beeld van de Virgen verplaatst van de basiliek naar de kathedraal.

Adres:
Plaza de la Virgen
46001 Valencia
Toegang is gratis
Naar de website

Kerken in Valencia

Iglesia y Convento de Santo Domingo

De Iglesia y Convento de Santo Domingo is vertaald: kerk en klooster van de Heilige Domingo. Al in 1239 is het klooster opgericht door Fray Miguel de Fabra. Opvallend want dit is een Dominicaanse theoloog. Het was de biechtvader van de toenmalige Koning Jaime l. Maar daar bleef het niet bij.

In 1250 werd het klooster uitgebreid met een kerk, die in 1382 zelfs nog is vergroot. Uiteindelijk werd in 1640 de grote en kenmerkende klokkentoren toegevoegd. Mooi aan het klooster is de indrukwekkende binnentuin.

Adres:
Plaza de Tetuán 22
46003 Valencia
Gratis toegang

Iglesia de San Agustín

 In 1272 heeft een groep monniken van de bekende filosoof Augustinus in een gehuchtje op het platteland bij Valencia een klooster gemaakt. Zo’n 35 jaar later werd naast dit klooster de Iglesia de San Agustin gebouwd. De kerk heeft een gotische stijl, zoals zoveel gebouwen in de stad. Na de bezetting van Napoleon, is uiteindelijk het klooster gesloopt en de kerk verder uitgebreid. Zo is onder andere een klokkentoren toegevoegd.

Adres:
Placa de Sant Agusti 5
46001 Valencia
Toegang: gratis

Iglesia de San Esteban

De Iglesia de San Esteban is een van de 12 parochiekerken in Valencia en bovendien een van de oudste. De kerk ligt aan het gelijknamige plein. Deze indrukwekkende kerk behoort ook tot de Nationaal Historisch Artistiek monumenten. De buitenkant van deze kerk is wat minder bijzonder, maar de binnenkant is zeker een bezoekje waard voor de liefhebbers.

Ondanks dat San Esteban nu niet bepaald bekend staat als een geliefd persoon, door zijn bijzondere gedrag en godslastering, is dit toch een enorm populaire kerk in de stad om kinderen te dopen. Dit heeft er mee te maken dat de beschermheilige van Valencia in deze stad is gedoopt in 1350 :San Vicente Ferrer.

Adres:
Plaza de San Esteban 2
46003 Valencia
Toegang is gratis

Iglesia San Juan del Hospital

De kerk San Juan del Hospital is ontstaan in het jaar 1238, ontstaan door de militaire orde van gastvrije ridders. De San Juan is de oudste kerk van Valencia sinds de herovering. De kerk is vervolgens gebruikt met verschillende doeleinde: een ziekenhuis, begraafplaats en verblijf voor de werkende daarvan. Tegenwoordig is het mogelijk de kerk te bezoeken.

Adres:
Calle Caballeros Ratchet 5
46003 Valencia
Toegang is gratis

Iglesia de San Nicolás

De kerk van de Heilige Sint Nicolaas is opgericht rond 1242 en met een gotische stijl verbouwd tussen 1419-1455. Vervolgens is in 1690 het interieur in barokstijl ontstaan. Onlangs is de kerk opnieuw gerestaureerd. De kerk is vooral indrukwekkende door haar enorme muurschilderingen. Niet voor niks is dit een van de meest populaire kerken in Valencia om te bezoeken!

Adres:
Calle Caballeros 35
46003 Valencia
Toegang: €4-8 (afhankelijk van eventuele kortingen + met zonder/gids)
Naar de website

Iglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri

Iglesia de Santo Tomás y San Felipe Neri is in de 18e eeuw gebouwd door Tomas Vicente Tosca. Echter werd de naam van Santo Tomas pas in 1836 toegevoegd aan de kerk. Tegenwoordig wordt de kerk nog steeds gebruik door de Parochie van Santo Tomás, lokale gelovigen.

Adres:
Plaza de San Vicente Ferrer
46003 Valencia
Toegang is gratis
Naar de website

Hopelijk hebben wij je alle informatie gegeven die je wilt weten over de kerken in Valencia. Op zoek naar meer informatie? Bekijk dan hier meer informatie over de cultuur van Valencia.