Naar Valencia

Winkelen in Valencia

Valencia is een van de grootste en belangrijkste steden van Spanje en dat zal je in het aanbod van winkels zeker terugzien. Het straatbeeld wordt gevormd door de vele grote ketens, designer boetieks en een paar resterende traditionele winkeltjes. Het is ontzettend leuk om een middag te gaan winkelen in Valencia.

Winkelen en shoppen in Valencia

Op zoek naar een leuke plek om je inkopen te doen? Dan raden we je zeker aan om een bezoekje te brengen aan de Calle Poeta Querol. Dit is zonder twijfel de meest bekende winkelstraat van de stad. Verder zijn de meeste winkels te vinden tussen Plaza de Ayuntamiento en de Gran Vía Marquéz del Turia.

De wijk El Carmen staat natuurlijk bekend vanwege haar bruisende uitgaansleven, maar in de laatste jaren zijn hier ook veel winkeltjes bijgekomen. Het overgrote deel van de winkel in Valencia is voor kleding, maar typische streekproducten zijn ook erg populair. Daarbij kan je denken aan keramiek, borduurwerk en porselein. Ook de typische Spaanse waaiers zal je in veel (souvenir)winkeltjes tegenkomen.

Verder zijn er in Valencia een aanzienlijk aantal antiekzaken te vinden. Let echter wel op voor namaak, want ook Spanje heeft last van deze plaag. Soms is het voor de uitbaters zelf niet eens goed te zien of het daadwerkelijk gaat om antiek of namaak.

Niet interessant voor de doorsnee vakantiegangers, maar wel een leuk weetje, is dat in Valencia het authentieke ambacht ‘handweefgetouwen’ nog wordt toegepast. Door de handweef wordt zijde verwerkt bij het tot stand brengen van typische folklorekledij. Het is prachtig om te zien, maar mogelijk schrik je van het prijskaartje. Want voor kwaliteit betaal je natuurlijk de prijs.

Aan de mogelijkheden om te winkelen in Valencia zal het in ieder geval niet liggen.

Ook interessant: