Naar Valencia

Leuke activiteiten om te doen in Valencia

Op zoek naar leuke activiteiten om te doen tijdens je citytrip in Valencia? Wij zoek op onderzoek uitgegaan en hebben de leukste activiteiten om te doen op een rijtje gezet. Hieronder vind je eerst een aantal activiteiten en daarna verschillen soorten toers, zodat je de stad op een originele manier kan ontdekken:

Activiteiten

Oceanogràfic

Oceanogràfic Valencia

De Oceanogràfic is een absolute must-do tijdens je stedentrip in Valencia. De Oceanogràfic is namelijk het grootste zeeaquarium van Europa. Je vindt het aquarium in Valencia’s Stad van Kunst en Wetenschap. Het aquarium in opgedeeld in verschillende maritieme milieus. Zo heb je de mogelijkheid om onderwaterdieren over de hele wereld te leren kennen. Van de Noordpool tot de Rode Zee.

In totaal zijn er meer dan 45.000 zeedieren te vinden, van meer dan 500 soorten. Ontdek haaien, kwallen, zeeleeuwen, zaagvissen, pinguïns, walrussen en nog zoveel meer dieren. Een fantastische activiteit voor het hele gezin, want voor de kids is een aquarium natuurlijk fantastisch.

Eventueel heb je de mogelijkheid om tijdens je bezoek aan het aquarium nog een hapje te eten in het onderwaterrestaurant.

Tickets kun je direct hier bestellen!

Adres:
Avenida del Profesor López Piñero 7
46013 Valencia

Boottocht door de haven van Valencia

Activiteiten - Boottoer Valencia

Wist je dat het ook mogelijk is om Valencia vanaf het water te verkennen? De haven van Valencia was een belangrijke handelspost tijdens de Gouden Eeuw en dit is bovendien jou opstapplaats voor deze boottocht.

Ontdek de grootste haven van de Middellandse Zee aan boord van een catamaran. Tijdens de boottocht heb je de mogelijkheid om wijn en zeevruchten te proeven. Ondertussen leer je natuurlijk meer over de geschiedenis van de haven van Valencia. De boottocht duurt ongeveer 50 minuutjes.

Hier reserveer je alvast een plekje op de boot!

Toers

Tijdens je citytrip in Valencia is het ontzettend leuk om gewoon een rondje te lopen door de stad en je te verwonderen over de verschillende bouwstijlen. De veelzijdigheid van deze zonnige stad is leuk voor iedereen.

Lijkt het je echter leuk om ook nog wat te leren over de stad, terwijl je een rondje loopt door de stad? In dat geval raden we je aan om mee te gaan met een van de verschillende toers, waar een ervaren gids je nog veel meer zal vertellen over de stad Valencia en haar geschiedenis. Hieronder heb ik een aantal verschillende soorten toers voor je uitgelicht:

Ontdek Valencia tijdens een wandelroute

Walking toer door Valencia

Een walking tour is een leuke manier voor je eerste kennismaking met de stad Valencia.  De walking toer zal ongeveer 2 uur duren en zal zich focussen op de 3 werelderfgoedlocaties van de stad.

Zo ontdek je de zijdebeurs (Lonja de la Seda), het watertribunaal (Tribunal de las Aguas), en de Fallas (jaarlijkse festival). Entreetickets voor zijdebeurs en Stadhuis zijn inbegrepen. Aanrader als je in een relatief korte tijd de hoogtepunten van de stad wilt ontdekken.

Tickets reserveer je hier!

Ontdek Valencia op de fiets

Activiteiten - fietstoer Valencia

Een leuke manier om Valencia te ontdekken is om mee te gaan met een fietstoer. Stap op een comfortabele fiets en leer in drie uurtjes tijd de hoogtepunten van de stad kennen. En dat terwijl je ondertussen lekker sportief bezig bent.

Tickets reserveer je hier!

Ontdek Valencia met een segway!

Activiteiten Valencia

Een andere originele manier om Valencia te ontdekken is met een segway. Ontdek de verborgen hoekjes van de oude stad en leer meer over de geschiedenis van de stad. En dat op een zeer originele manier. Deze toer duurt een uurtje.

Tickets reserveer je hier!

Ook interessant: