Naar Valencia

Ontdek de leukste musea van Valencia

Op zoek naar leuke musea om te bezoeken tijdens je bezoek aan Valencia? Wij hebben de leukste musea van Valencia voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Ontdek de leukste musea van Valencia voor een leuk verblijf in de stad.

Tip: boek hier je citycard voor Valencia voor slechts 15 euro en profiteer van voordeel voor musea en OV!

Principe Felipe Wetenschapsmuseum

Musea Valencia - wetenschapsmuseum

Het principe Felipe zal zonder twijfel het meest opvallende museum zijn tijdens je bezoek aan Valencia. Tijdens je bezoek aan dit interactieve museum ga je meer leren van het heelal en de wetenschap. Ook erg leuk met kinderen. Zo heb je de mogelijkheid om voorwerpen aan te raken en meer wetenschappelijke feitjes te leren. Verder heb je de mogelijkheid om meer over klimaatverandering en biometrie te leren.

Wellicht kom je nog de excentrieke professor tegen die je meer zal leren over elektriciteit.

Tickets zijn hier alvast te reserveren!

Adres:
Avenida del Profesor López Piñero 7
46013 Valencia 

Atarazanas

In de buurt van de haven en het strand van Valencia vind je het gebouw: Atarazanas. Dit imposante gebouw beschikt over een rijke historie. Zo werd het gebouw oorspronkelijk gebruikt voor het bouwen en repareren van boten, die zowel militair en voor handel werden gebruikt. Tussen de 14e en 16e eeuw was Valencia namelijk een belangrijke handelspost op de Middellandse Zee.

Doordat het gebouw zo’n indrukwekkende plaats inneemt in de geschiedenis van de stad, is het na de Tweede Wereldoorlog uitgeroepen tot een Nationaal Historisch Artistiek Monument.

Tegenwoordig heb je alleen nog de mogelijkheid om de Scheepswerf in het gebouw te bezoeken, maar neem van ons aan dat dit groot genoeg zal zijn! In het museum zijn foto’s te zien van het handelsverleden van Valencia. Daarnaast zijn er verschillende voorwerpen uit die tijd bewaard gebleven. Zo kan je denken aan scheepsboeien, werktuigen en wapens.

Adres:
Plaza Juan Antonio Benlliure
46011 Valencia

L’Almoina centro Arqueológico

Geïnteresseerd in het ontstaan van de stad Valencia? Dan ben je hier op de goede plek. In dit archeologische centrum heb je de mogelijkheid om opgravingen te zien van de stad. Daarnaast leer je hoe de stad door de eeuwen heen is opgebouwd. Van de eerste bewoners tot de stad die er nu staat. Tot slot vind je in het museum recente opgravingen in de stad.

Adres:
Plaza Junio Bruto
46003 Valencia
Toegang: €1-2

Museu D’Història de Valencia

Historisch museum in Valencia

Nog meer weten over de geschiedenis van Valencia? In dit museum staat een tentoonstelling die je meer verteld over het ontstaan van de stad. Zo heb je de mogelijkheid om in 8 tijdszones verschillende voorwerpen en documenten in te zien. Met het roemruchte verleden van de stad valt er dus genoeg te ontdekken!

Adres:
Calle Valencia
46016 Valencia
Prijs: gratis

Centro del Carmen

Ooit eens een klooster bezocht? Dan is dit je kans. Centro del Carmen is van oorsprong namelijk een klooster. Van binnen is dit klooster al indrukwekkend om eens te zien. Tegenwoordig kan je verschillende kunstvormen terugvinden in het museum.

Adres:
Calle Museo 2
46003 Valencia
Toegang: €1-2, afhankelijk van leeftijd. Gratis op zondag.

Keramiek museum

Keramiekmuseum in Valencia

Het Keramiekmuseum van Valencia behoort waarschijnlijk tot een van de mooiste keramiek musea ter wereld. Dit komt mede door de geschiedenis van de stad. Zo staan Valencia en haar regio al sinds de Middeleeuwen bekend om zijn Keramiek. Het museum is terug te vinden in het Barokke paleis van de Maries. Alleen al om door de kamers van het paleis te lopen is erg leuk om te doen. Zeker een leuk uitstapje voor een stedentrip door Valencia met kinderen!

Adres:
Calle Poeta Querol 2
46002 Valencia
Toegang: gratis voor kinderen, 65+ en studenten. Overig: €3.

Museo de Bellas Artes

Musea Valencia

Het Museo de Bellas Artes wordt ook wel het ‘cultureel referentiepunt van de stad’ genoemd. Best een eer, wat ons betreft. In het museum is een collectie kunst te vinden en het gebouw is bovendien een lust voor het oog. Het museum is namelijk gevestigd in een oud klooster en wordt door Spanjaarden vaak als een van de mooiste musea van het land genoemd. Ook dat wil best wat zeggen natuurlijk!

Adres:
San Pio V 9
46010 Valencia
Toegang: Gratis

Museo de Ciencias Naturales

Het Valenciaanse museum voor natuurwetenschappen vertaalt. In dit museum vind je een van de bekendste fossielen collecties. In 1889 is de collectie fossielen geschonken aan het museum door verzamelaar Rodrigo Botet. Verder is in het museum de grootste collectie te zien van Zuid-Amerikaanse dieren in Europa.

Het museum is aan de buitenkant al leuk om te zien, maar in dit geval zal de inhoud van het museum nog een stuk indrukwekkender zijn om te zien. Aanrader!

Adres:
Carrer del General Elio
46010 Valencia
Toegang: 1-2 euro

Museo Fallero

Zoals je waarschijnlijk wel weet staat de maand maart in Valencia in het teken van Las Fallas. Voor deze feestelijke maand worden allerlei grote beelden van piepschuin gemaakt. Traditie is om ze aan het einde van de maand allemaal te verbranden: op eentje na. Deze is terug te vinden in het Fallero Museum.

Adres:
Plaza Monteolivete 4
46004 Valencia
Toegang: €1-2

Museo Histórico Militair

Het Spaanse leger was voorheen behoorlijk berucht. Denk alleen al aan de 80-jarige oorlog in Nederland. Logisch dus dat er een museum is ontstaan om meer te weten te komen over de geschiedenis van het Spaanse leger. Daarnaast zal je meer leren over militairen uit Valencia die hebben gestreden voor hun eigen stad.

Adres:
Calle General Gil Dolz 6
46010 Valencia
Toegang: gratis

Museo de la Seda

Museo de la Seda betekent Zijdemuseum. In dit museum zal je meer leren over de rol die zijde heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad Valencia. Ik kan je nu alvast verklappen dat die rol erg groot is. In de Gouden Eeuw had Valencia namelijk een belangrijkse handelspositie op de zijderoute,.

Adres:
Calle Hospital 7
46001 Valencia
Toegang: €4,50 – €6

Museo del Patriarca

In het museum del Patriarca in Valencia vind je een bijzondere collectie met kunst uit de 16e en 17e eeuw. Het werk van met name San Juan Ribera is hier te bewonderen, maar ook van Ribalta en El Greco. Oorspronkelijk zat in dit gebouw het opleidingsinstituut voor priesters. Alleen al het gebouw is een kunstwerk op zich, dus zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Adres:
Calle La Nave 1
46002 Valencia
Ticket €3-7, afhankelijk van welke ruimtes je wilt bezoeken.

Caso-Museo Blasco Ibáñez

Ben jij ooit wel eens in een villa geweest? Zo niet, dan is dit museum een leuke optie om dit doen. De villa is de voormalige thuisbasis van de Valenciaanse schrijver: Vicente Blasco Ibáñez. Of nou ja, een gereconstrueerde versie daarvan. Je hebt de mogelijkheid om hier veel van zijn persoonlijke voorwerpen terug te vinden.

Adres:
Calle Isabel de Villena 159
46011 Valencia
Prijs: €1-2, afhankelijk van leeftijd.

Instituto Valenciano de Arte Moderno (IVAM)

IVAM betekent vertaalt het instituut Valencia van de Moderne Kunst en staat bekend om haar verschillende moderne kunststijlen. Zo zul je stijlen als het surrealisme, kubisme en popart terugvinden in het museum. Voor de kunstliefhebbers onder ons is dat museum een aanrader om te bezoeken

Adres:
Guillem de Castro 118
46003 Valencia
Entree: gratis voor kids tot 10 jaar en 65+, €3 studenten, €6 volwassenen

Museo Taurino

Je zal waarschijnlijk van alles vinden van stierengevechten, maar om wat meer te leren over de Spaanse cultuur is dit museum wel ontzettend interessant. Deze controversieel sport is sinds 2013 zelfs benoemd tot cultureel erfgoed. Daardoor is het legaal om stierengevechten te organiseren in Spanje. Leer meer over de geschiedenis van het stierenvechten, ontdek attributen en leer meer over de bekende Arena: Plaza de Torres. Een unieke ervaring!

Adres:
Pasaje Doctor Serra 10
46004 Valencia
Prijs: €2

Hopelijk heb je een leuk museum of meerdere musea in Valencia gevonden, tussen al deze verschillende musea. Hier vind je meer tips over de kerken in Valencia of de cultuur in Valencia.