Naar Valencia

Ontdek de stranden van Valencia

Valencia staat bekend als een stad aan het strand in Spanje. Des te opvallender dat er maar weinig strandvakanties naar Valencia worden geboekt. Ben jij van plan om naar Valencia te gaan dan raden we je zeker aan om een middagje op het strand te vertoeven.

Stranden Valencia

Zo is het heerlijk om lekker neer te ploffen op je handdoek en te genieten van het zonnetje. Daarna even een hapje eten op de boulevard. Hier vind je talloze restaurantjes, met uiteraard de bekende tapas en verschillende visgerechten.

De stad Valencia beschikt eigenlijk over 3 zandstrandjes die onder elkaar zijn gelegen. Alle stranden zijn schoon en kindvriendelijk. En bovendien niet zo prijzig als veel andere zonbestemmingen.

Van Noord naar Zuid zijn dit de stranden in Valencia:

  • La Malvarosa (meest noordelijke strand)
  • Las Arenas (levendiger, met veel voorzieningen, in de buurt van boulevard)
  • Patacona (klein en voornamelijk locals)

Ideaal is dat de stranden vanuit de stad goed bereikbaar zijn. Je kan ervoor kiezen om wandelend naar het strand te gaan of op z’n Hollands een fiets te huren. Een ander alternatief is de bus of de tram.

Wij raden je zeker aan om lekker een dagje het strand op te zoeken in Valencia, om even wat rust te pakken na alle culturele highlights.