Naar Valencia

De leukste parken van Valencia

Valencia is een natuurrijke stad met verschillende leuke parken. De parken zijn ideaal om even aan de drukte van de stad te ontsnappen en gewoon even lekker te ontspannen. Hieronder ontdek je de leukste parken van Valencia:

La Ciudad de las Artes Y las Ciencias

Tuin Valencia

Er gaan in de stad nog steeds discussie rond over wat La Ciudad de las Artes Y las Ciencias nu eigenlijk precies is. De ene inwoner zal het een kleine stad noemen binnen de stad Valencia, terwijl de andere inwoner genoegen zal nemen met een stadspark. Wij rekenen het bij de parken. Waar iedereen het waarschijnlijk wel mee eens zal zijn is dat de La Ciudad de las Artes Y las Ciencias een van de belangrijkste, maar in ieder geval een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Valencia is. Het park is modern en wetenschappelijk en bestaat uit zo ongeveer 350.000m2!

In het stadspark zijn verschillende bekende gebouwen gevestigd, waaronder het operagebouw: el Palacia de las Artes. Daarnaast is hier het interactieve museum el Museo de las Ciencias te vinden. Gek op de onderwaterwereld? Vooral leuk voor gezinnen met kinderen is om een bezoek te brengen aan het twee na grootste aquarium ter wereld: el Parcque Oceanografico. De gebouwen worden omringd door water, wat het park nog net iets indrukwekkender maakt.

Van plan om een bezoekje te brengen aan het park tijdens je bezoek aan Valencia? Zeker een aanrader! Hou er wel rekening mee dat je zeker een halve dag nodig zal hebben om het een en ander te zien in het park, afhankelijk van wat precies je plannen zijn.

Los Jardines del Real-Viveros

Kom tot rust in Valencia

De Los Jardines del Real-Viveros zijn de voormalig tuinen van het Koninklijk Paleis. Tegenwoordig wordt de tuin gebruik als locatie voor het Natuurkundig Wetenschappelijk Museum.

Ondanks deze grote verandering, is de sfeer van de tuin toch goed bewaard gebleven. Mede daarom is dit een van de populairste plekken voor inwoners van Valencia om op de zondagmorgen lekker te genieten van het zonnetje.

Verder kan je in de Los Jardines del Real-Viveros de boekenbeurs terugvinden. In de zomer worden in de tuin verschillende concerten en evenementen georganiseerd. Dit is dus een heerlijk plekje om een middagje te vertoeven tijdens je stedentrip in Valencia.

Tot slot is op deze locatie de stadsdierentuin terug te vinden, waardoor het park ook een leuke plek is om te bezoeken met het hele gezin.

Botanische tuin

Botanische tuin Valencia

Jardin Botánico is een fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Komt tot rust tussen de vele planten, bomen en bloemen. De tuin ontdek je naast de wijk El Carmen. In de tuin vind je verschillende soorten bloemen: in totaal zijn er zelfs meer dan 4500 planten soorten. Officieel is de tuin onderdeel van de Universiteit. Zo is er onder andere veel geëxperimenteerd met de bloemen in de tuin. Laat je niet verbazen als je een kat tegen komt in de tuin. De tuin is namelijk erg geliefd bij zwerfkatten.

Adres:
Calle Quart 80
46008 Valencia
Entree: €2,50

Jardín de las Hespérides

Leuk park in Valencia

Ontdek de mooie bloemen en mythische beelden van Jardín de las Hespérides. Tijdens je bezoek aan deze tuin leer je meer over het verhaal van Hercules, die een gouden appel steelt uit de appelboom. Ontdek de verschillende plantsoorten en kom even lekker tot rust na alle hectiek in de stad.

Adres:
Carrer del Beat Gaspor Bono
46008 Valencia
Entree: Gratis

Jardines de Monforte

Parken Valencia

Opvallend aspect van de Monforte is dat dit een van de weinig historische tuinen is in de stad. De tuin is maar liefst 12.000 m2 en ligt wat verscholen in de stad. Ook dit park is fantastisch om je even terug te trekken uit de dagelijkse drukte van de stad.

Adres:
Ingang bij de Calle Monforte
46010 Valencia
Toegang: gratis

Jardín del Turia

parken Valencia

Het jardín del Turia is het meest bekende park van Valencia. Het park is ontstaan nadat de rivier regelmatig overstroomde. Het park is erg populair onder wandelaars, hardlopers en fietsers. Maar ook andere type sporters kunnen hier hun ei kwijt. Daarbij kan je denken aan het skatepark en er zijn bovendien een aantal voetbalveldjes. Lekker lunchen kan je bij een van de vele terrasjes. Mocht je tijd over hebben tijdens je stedentrip door Valencia, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan deze levendige tuin!

Adres:
Verschillende ingangen ten noorden van Valencia.

Ook interessant: