Naar Valencia

Sporten in Valencia

Mede door de ligging van Valencia direct aan het strand en het zonnetje dat altijd schijnt, is Valencia heerlijk voor een strandvakantie. Ben je echter liever lekker actief bezig tijdens je vakantie, dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om te sporten in Valencia. Ook op het gebied van sport zijn er voor iedereen meer dan genoeg mogelijkheden. Hieronder vertellen we je meer informatie over sporten in Valencia:

Duiken

Heb je altijd al eens willen duiken en heb je toevallig net je stedentrip naar Valencia geboekt? Dat komt goed uit. Breng zeker eens een bezoek aan een van de lokale duikscholen in de stad. Het water van de Middellandse Zee is relatief rustig en daardoor ideaal om eens kennis te maken met de onderwaterwereld. Daarnaast is duiken een leuke manier om te sporten!

Sporten op het strand in Valencia

Er zullen voldoende duikinstructeurs aanwezig zijn die ook Engels spreken. Wel zo handig, want je wilt natuurlijk geen miscommunicatie hebben tijdens het duiken.

Ben je al wat meer een ervaren duiker? Overweeg dan eens om een bezoek te brengen aan Cullera. Een kleine kustplaats op zo’n 30 km van Valencia. In Cullera is het namelijk prachtig om te duiken, ook gewoon een dagje uit.

Fietsers

Als Nederlander weten wij natuurlijk niet beter dan dat de fiets een veel gebruikt vervoersmiddel is, maar ook in Valencia is de fiets steeds populairder geworden. Als je als vakantieganger in Valencia bent, zal je om ver geblazen worden door alle fietsverhuurders.

Fietsen in Valencia

Ook zijn er in Valencia talloze uitstapjes en dagexcursies mogelijk op de fiets. Zo leer je wat van de stad kennen, terwijl je ondertussen lekker actief bezig bent. Voor de echte sportieve fietsers onder ons is het uiteraard mogelijk om je fietsroute in de omgeving van Valencia te plannen.

Golfen

Ben je een golfliefhebber of lijkt het je wel wat om eens een balletje te slaan? In dat geval zit je goed in Valencia. In de provincie Valencia zijn ongeveer 20 golfbanen terug te vinden. Ongetwijfeld dat een van deze banen voldoet aan jou wensen. Heerlijk in combinatie met het zonnetje dat bijna altijd zal schijnen.

Wil je leren golfen, dan is Valencia wellicht wat minder geschikt. Hou er in ieder geval rekening mee dat er maar weinig instructeurs Engels zullen spreken.

Surfen

Valencia is nu niet direct de bestemming die bij je op zal komen als het gaat om een surfvakantie. Echter betekent dit niet dat het niet mogelijk is om een middagje proberen te surfen in Valencia.

In de omgeving zijn echter betere plekken om te gaan surfen. Net buiten de stad vind je plaatsjes, zoals Cullera, Gandia of Oliva. Dit zijn plaatsen die net wat populairder zijn als het aankomt op surfen en bovendien vind je hier de meeste surfscholen in de regio.

> tip: lees hier meer over de stranden van Valencia!

Voetbal

Dat voetbal in Spanje een ongelofelijk populaire sport is met voetbalteams als FC Barcelona en Real Madrid zal je niet verbazen, maar ook Valencia beschikt over een fantastisch voetbalteam en stadion. Wij raden je dus zeker aan om een stadion toer te doen door het Estadio Mestalla. Er is hier plek voor 55.000 toeschouwers. Wellicht ben je nu niet zelf aan het sporten, maar wel een leuke manier om kennis te maken met de sport in de stad!

Sporten in Valencia

Mocht je bij toeval je stedentrip naar Valencia een beetje gunstig hebben gepland, dan is het zeker aan te raden om een wedstrijdje te bezoeken. Wat je dan zal opvallen aan het stadion zijn de bijzonder stijl aflopende tribunes. Dit zal echter een bijzonder karakter geven aan je stadion bezoek! Hou er natuurlijk wel rekening mee dat de topwedstrijden vaak al ver van tevoren zijn uitverkocht.

Wandelen

De laatste sportieve activiteit die je in Valencia kan ondernemen, spreekt wellicht voor zich: wandelen. Door rustig te wandelen in plaats van het openbaar vervoer of de fiets te pakken, zal ervoor zorgen dat je veel meer van de stad zal opnemen en wellicht wel wat verborgen, mooie plekjes van de stad zal tegenkomen.

Een tip van ons is om van tevoren even een plattegrond van de stad te regelen, bijvoorbeeld bij je hotel. Vervolgens kan je een aantal toeristische hotspots aankruisen, waarna je een logisch rondje voor jezelf maakt.

Voor de echte fanatieke wandelaars onder ons is het uiteraard ook mogelijk om de natuur in de omgeving van Valencia op te zoeken en daar opzoek te gaan naar een indrukwekkend uitkijkpunt.

Een wandeltocht door een van de parken in Valencia is uiteraard ook een leuke optie.

> tip: ontdek hier de leukste bezienswaardigheden van Valencia, zodat je zelf je wandeltocht kan samenstellen!